Back
beautiful, freckles, girl

Een positieve mindset bereiken

Een positieve mindset bereiken

beautiful, freckles, girl

Met een positieve mindset voel je je vaker gelukkig. Echter lijkt het wel alsof we steeds negatiever denken. Misschien komt het wel omdat we teleurgesteld zijn, waardoor we niet positief meer durven denken.Wanneer dit het geval is dan wordt het tijd om weer even stil te staan en te bedenken wat je nu écht wilt.

Hoe kan ik een positieve mindset vinden?

Je zal het wel zelf moeten doen! Jij bent de baas over je mind, gedachten fabriek. Daarop heb je veel invloed, al denk je soms van niet.

Dat betekent dat je zelf kunt starten met positiever tegen dingen aan te kijken. En heel bewust kiezen om je niet meer zo mee te laten nemen met negatieve opmerkingen en suggesties. Wellicht dat de onderstaande mindset tips je gaan helpen.

Tip: Laat negatieve gedachtes niet alles beïnvloeden

Blijf niet te lang hangen in negatieve emoties. Of liever nog: laat het niet zo hoog oplopen. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een off-day, maar laat dat niet het einde van de wereld zijn.

Pak jezelf beet en zeg: Vandaag is slecht gestart, maar vanaf nu kan ik ervoor kiezen om het te verbeteren.

Hoe vaker je dit doet, hoe beter je er in wordt. En ook hoe gemakkelijker het is om een negatieve spiraal te doorbreken. Je laat je tenminste niet meer meenemen op een weg die nergens toe leidt.

Tip: Neem controle over jouw manier van denken

Besef dat je zelf de controle hebt over je gedachten. Ja ze komen soms zo maar op en als je de negatieve dan teveel ruimte geeft, zullen ze je hele dag verpesten.

Neem dus het heft in eigen handen en creëer positieve gedachten. Ze zullen ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen.

Je bent zeker niet overgeleverd aan de invloed van je gedachten. Een slechte dag kan je omkeren en je kan ervoor kiezen om een ander gevoel te creëren.

Tip : Sta stil bij wat je voelt en denkt

Om verandering te kunnen doorvoeren in je mindset is het natuurlijk heel belangrijk om je eigen gevoel en verstand te herkennen. En ze natuurlijk te erkennen!

Want we staan vaak niet eens meet stil bij wat we denken. Het gaat op de automatische piloot. Maar dat zorgt vaak wel voor problemen. De vaste denkpatronen kunnen grote invloed hebben op je leven.

Pak dan de negatieve gedachten op en probeer ze eens om te zetten in iets constructiefs. Soms voelt dat geforceerd, maar je kan daarmee je denken ombuigen.

Tip : Zorg voor een positieve omgeving

Wat denk je dat beter werkt: jezelf afschermen van de negativiteit van anderen, of open staan voor de positieve invloeden van mensen om je heen? Het laatste natuurlijk! Positiviteit trekt positiviteit aan. Zo simpel is het. Zoek dus positieve mensen op.

Maar niet alleen de mensen om je heen zijn belangrijk. Wat dacht je van huisdieren en de sfeer in huis? Creëer een sfeervolle omgeving, rustig en vertrouwd, of uitdagend, net wat je wilt.

Laat je niet negatief worden door het weer, het nieuws, je telefoon. Bepaal zelf wat je binnen laat komen en waarvan je weet dat het je positief maakt en houdt.

Handig: ken je mijn Mindset Training al?

Wil je de tips in deze blog snel leren toepassen op jezelf om je Mindset enorm te verbeteren? Dan is de Positieve Mindset Revolutie echt wat voor jou.

Tip : Besef wat je wél hebt: wees dankbaar

Sta geregeld stil bij wat je allemaal in je leven hebt en waarvoor je dankbaar mag zijn. Dat hoeft niets hoogdravends te zijn. Sta er gewoon even bij stil en geniet ervan.

Waar word je gelukkig van? Wat is er vandaag gebeurd waar je tevreden over bent? Heb je iets bereikt? Was er een mooi uitzicht? Kon je genieten van de natuur? Was het lekker warm onder de douche? Gaf iemand je een complimentje? Ervaarde je fijne momenten vandaag?

Noteer die dan eens in een dankbaarheidsschriftje en lees ze nog eens door. Verzamel zo mooie herinneringen. Het zal je een geluksgevoel geven.

Tip : Leef gezond

Gezond eten heeft veel invloed op je gevoel en zal dus ook je mind positief beïnvloeden. Er wordt wel gezegd dat je darmen je tweede brein zijn. Je hormonen helpen je om je beter te voelen.

Als je in staat bent om je gezonder te voeden en ook gezonde drank tot je te nemen dan voel je je ook vaak beter over jezelf. Vervang dus gewoon eens één of twee ongezonde gewoontes door gezonde versies en wees daar trots op. Het zal je mindset positief vullen.

Slapen is ook heel belangrijk. Door de juiste hoeveelheid slaap functioneert je brein beter en ben je ook beter in staat om gedurende de dag negatieve invloeden te weren. Start vanaf vandaag met regelmatiger naar bed te gaan en uitgerust op te staan.

Naast voeding en slaap is bewegen bewezen effectief om je mindset te beïnvloeden. Door een goede balans tussen inspanning en ontspanning ontstaat een positieve conditie die zijn weerslag heeft op je denken. Kies vooral een sport die bij je past en maak een planning en je zal zien dat je snel vooruit gaat.

Fred Steetsel
Positieve Mindset Trainer/coach

Beste lezer, lees en leer alles over een positieve mindset. Blader door de site en laat je inspireren!